Historia

Musiikki tuli Karin elämään, kun hän vuonna 1965 polki polkupyörällään ystäviensä "Paki" ja "Upi" Leikkaan luo ja ehdotti: ”Perustetaan bändi.” Näin kaikki alkoi ja Paki alkoi soittamaan hanuria, Upi taas rumpuja. Koska Kari oli porukassa ainoa laulutaitoinen, solistin osa lankesi hänelle.Aluksi intoa oli enemmän kuin taitoa. Harjoitus teki kuitenkin - jälleen kerran - mestarin ja ensimmäisille keikoille päästiin jo vuonna 1967. Laulamisen ohella Kari opetteli soittamaan isän ostamaa Landola-kitaraa.

Vuonna 1981 Kari muutti Haminaan saatuaan pestin tietotekniikan lehtoriksi Haminan ammattioppilaitokseen. Samoihin aikoihin hän lähetti ensimmäisen kilpailukappaleensa Syksyn Sävel -kilpailuun.1980-luvulla Kari julkaisi muutaman omakustannussinglen ja -kasetin. Vuonna 1992 hänet kutsuttiin MTV:n järjestämään Mestarisolisti-kilpailuun, jossa hän sai kunniakirjan. Seuraavana vuonna Kari jäi virkavapaalle lehtorin virastaan voitettuaan Lavatähti '93 -kilpailun.Yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa johti aluksi "Miksi oot niin kaukana" -kappaleen syntymiseen. Tämä ja "Isän tyttö" -kappale sekä heinäkuussa '96 julkaistu "Toivon niin" -single saavuttivat yleisön suosion ja pärjäsivät hyvin radio- ja tanssiravintolalistoilla.

Onnenmaa ja Syksyn Sävel

Karin debyyttialbumi "Onnenmaa" julkaistiin Karin voitettua levyn nimikkokappaleella Syksyn Sävel '96 -kilpailun. Levylle kappaleita ovat tehneet mm. Jukka Kuoppamäki, Kisu Jernström ja Asser Korhonen. Loppuvuodesta 2004 Onnenmaa-levy ylitti platinalevyyn oikeuttavan 40 000 kappaleen myyntimäärän.Toinen pitkäsoitto "Nään sinut vielä" ilmestyi vuonna '98. Pitkäsoitto "Elämä on kaunis" ilmestyi syyskuussa '00. Sen esimakuna julkaistu single "Tanssin yötä pois" nousi heti radiolistojen soitetuimpien joukkoon.

Kari Vepsän vuonna 2002 julkaistu albumi "Tää on sun maa" on poikkeuksellisen monipuolinen iskelmälevy. Juhlavuoden kunniaksi syntynyt nimikappale "Tää on sun maa" on jatko-osa Karin läpilyöntikappaleelle "Onnenmaa". Ja todellakin sitä samaa tunnelmaa on laulussa, joka koskettaa jokaisen suomalaisen sydäntä.Karin uran isoimmat hitit on koottu maaliskuussa 2004 julkaistulle kokoelmalevylle. Levy sisältää hittejä Karin neljältä albumilta kymmenen vuoden ajalta 1995-2004. Levyllä on mukana myös muutama uusi kappale, joista singlenä lohkaistiin Leikin Varjolla -ohjelmaa varten tehty vauhdikas retrobiisi M.R.S. (Mä rakastan sua).

Yksi Suomen iskelmätaivaan ykkösistä

Kari Vepsä on vuoden 1996 Syksyn Sävel -voitostaan lähtien kuulunut Suomi-iskelmän ykkössuosikkeihin. Miehekästä lämpöä huokuvan Karin laulut ovat koskettaneet suomalaisten sydäntä, mistä todistaa mm. Syksyn Sävel -hitin mukaan nimetyn Onnenmaa-pitkäsoiton vuonna 2004 saavuttama platinalevyraja: 40.000 myytyä albumia!

Äkillinen menestys ei noussut Vepsän Karille stetsoniin, vaan mies jatkoi nöyrästi keikkailua kansan parissa, ja uutta hittimateriaaliakin syntyi: Tanssin yötä pois, Tää on sun maa, Seitsemäs aalto… Karin pehmeän hyväilevä ääni on kantautunut radioaalloilta iskelmänystävien korviin ja tuonut lohtua kansalaisten karuun arkeen.

Kari Vepsän vuonna 2006 ilmestynyt albumi Muistatko oli Karin ensimmäinen pitkäsoitto uuden P.F.M. -levy-yhtiön suojissa. Nimibiisillä Kari itse esittäytyy ansiokkaasti sekä säveltäjänä että sanoittajana. Albumi on sisällöltään pääasiallisesti nykyiskelmää, mutta toki myös tuttua ja turvallista Karia kuuluu esimerkiksi kappaleissa Yksi meistä ja Erämaa, joista jälkimmäinen sai singlenä ilmestyessään lämpimän vastaanoton radioissa ympäri Suomen.

Sympaattinen musiikki- ja hevosmies on vuosien varrella saanut tunnustusta viralliseltakin taholta: Kari on nimetty ehdolle niin Emma-palkinnon (Vuoden ’97 Miessolisti) kuin Iskelmä Finlandia (2001) -palkinnon saajaksi.

Keikoilla Kari Vepsää säestää oma tuttu nelimiehinen yhtye, joka kantaa nimeä Onnenmaa.

#